A lot of love



Snart har det gått en hel vecka här i........Säger inte vart jag är!!! För dom som undrar varför: sen när jag kommer hem, så kommer det att bli en tävling om vilket land jag har vart i! Jag kan i alla fall säga en sak om detta land: Jag älskar det här landet! :D



Sommar Och Sol



Som sagt är alla dom här inläggen tidsinställda för jag är ju nämligen bortrest...säger inte vart :P men kan säga att det är varmt och soligt...nu kanske jag sitter på stranden och solar!! :P
Jag kommer hem den 7 Juli! :)

Hare gött så länge!!




Nice Cat

 
Denna bild har jag tatt och redigerat på pixlr.
Vad tycker ni?

Ett smart fototips förr att få en intressantare bild!


Fototips:
Ibland när man ska ta en bild, kan det vara mer intresant att bilden är oskarp eller suddig, än skarp och osuddig. Om jag t ex hade tatt denna bild ovanför på dom två barnen fast bilden hade vart skarp och osuddig, då hade det vart en bild på två barn som går och alla hade sett det. Men istället nu när den är suddig och oskarp då får man tänka själv. Är det två barn? Vad har dom för kön? Är det kanske spöken? går dom? Står dom silla? Varför är det suddigt? Man får tänka själv, rasonera och bilden blir i helhet mer intresant! Så tänk på det nästa gång ni kollar på era bilden och dom ser ointresanta och ospeciella ut, testa då ett nytt sätt! T ex att ta bilden med lång slutartid så att den blir lite suddig eller ha på manuell fokus och fokusera så att bilden blir oskarp!


LYCKA TILL!


 

Hey horse

Som jag sa i förra inlägget - ta bilden från en annorlunda vinkel, här ovanför har ni ett bra exempel :)
Bilden blir roligare och mer intresant än om jag hade tat rakt framifrån! :)

I still love you

FOTOTIPS:

När ni tar en bild, ta bilden i en annorlunda vinkel, om ni tar på en blomma, en människa, ett djur, ja vad som helst ta bilden i en vinkel som man inte brukar se objektet på, om man tar en bild på en blomma uppifrån som man brukar se blommor då blir den ointresant. Så tänk på det nästa gång ni ska ta en bild, kan jag hitta några nya vinklar? :)

Semester

Idag ska vi resa bort i två veckor och fem dagar, men jag har gjort tidsinställda inlägg som ni kan läsa (detta är ett av dom tidsinställda) jag säger inte vart jag ska, för när jag kommer hem igen ska jag ha en liten tävling, men ni får veta mer om den då!

Ha en trevlig dag! :D


I morgon smäller det!



Imorgon reser jag bort jag har gjort några tidsinställda inlägg med inte på alla dagar!
Ha en skön sommar vi ses igen om ca 2 veckor!!! :D

VINNAREN

Jag hade en liten tävling för ca en vecka sen, om ni vill veta var det var för tema osv så KLICKA HÄR!!!
I alla fall jag tänkte utse en vinnare och det var bara en som anmälde sig så vinnaren är MIRA!!!! GRATTIS!!!!!

Hennes vinnarbild kan ni se HÄR!

OCH HÄR:


Klicka på bilden för att komma till hennes blogg!
Jag tycker att denna bild är otroligt fin och känslofull!!! Absolut ett bidrag som är värd att vinna!
Så.....GRATTIS IGEN!!!!
Du vinner en länkning i menyn och din vinnarebild kommer att synas i min blogg i en vecka!! :)


Nya blogg.se



Jag var en av dom som fick testa nya blogg.se....det är väldigt förvirrande nu, men det känns ganska bra ändån, nytt och fräsht liksom xD hahha vet inte riktigt var jag snackar om xD men om ni undrar varför jag inte hinner lägga ut roliga fototips och sånt så är det för att jag håller på att göra massa tidsinställda inlägg till när jag är bortrest :P men ska försöka göra det lite senare...märkte nu at detta blev et väldigt tråkigt inlägg...

aja hejdå!


 


Ängeln i rummet

Idag har det vart en alldeles utmärkt dag, har blivit klar med lite allt möjligt :)

Och ja, jag vet att jag skulle ha skrivit ett fototips, och jag skulle lunna göra det nu, men jag vill visa med bilder, så håll ut!! Och om en vecka oc en dag ska jag resa bort i 2 veckor och 5 dagar, så jag ska försöka göra tidsinställda inlägg!!



Tävling

Nu ska jag vara med i en tävling i DENNA BLOGG man kan vinna ett presenkort värt 200 kr hos tvspelsweb.se
Temat är ögonblick och detta är mitt bidrag:


Jag tycker detta är ett ögonblick mellan far och dotter, kärleken som uppstår som ingen annan kan förstå! Och jag tycker att denna bild visar det! :) Och så är det riktig kärlek, självmant utan att jag har sagt "kan ni hålla handen, för jag ska ta en bild?" utan det är riktig far och dotter kärlek!

Om jag vann skulle jag vilja köpa DEN HÄR!
Önska mig lycka till!

Idag har det städats

Idag har jag som sagt städat, och det fina resultatet kan ni se här:






En väldigt bra bok som jag hittade när jag städade mitt rum, hann aldrig läsa klart den, så nu ska det läsas!




Min säng med nya lakan och allt :P

Vad har ni hittat på denna Lördag?








Dagens

Detta blev dagens lunch idag, som blev äten vid halv 4...

Idag har jag städat hela dagen, blev klar för ca en timme sen, det känns verkligen inte som om klockan redan är halv sju! Gud vad tiden går snabbt! Snart kommer lite bilder från idag.


Glöm inte fototävlingen!!

 

Kom igen och anmäl er till tävlingen nu! Den avslutas på Måndag och det är ett aldelles speciellt tema, vinnare vinner en länkning och bilden som hon/han vann med kommer att synas i bloggen i en hel vecka!!! Så passa på att anmäla er nu, för att komma till inlägget där man kan anmäla sig klicka på bilden! :)

8 Juni 20hundra12

 

Jag hinner tyvärr inte lägga ut ett fototips idag :( Förlåt mig, men jag tänkte påminna er om fototävlingen, det är en som har anmält sig! SÅ KLICKA HÄR NU! Man vinner en länkning och bilden man vann med kommer att synas i bloggen i en vecka! :D Så anmäl er nu!


redigerad

Vad tyckte ni blev bäst? Denna bild som är redigerad eller den förra i inlägget innan den här, som inte är redigerad alls? :) Kommentera gärna vad ni tycker! :)

Imorgon kommer fototips!




Inte redigerad eller nåt!

 

Denna bild har jag inte redigerat nånting! Jag brukar nästan alltid redigera bilderna lite, men denna har jag inte redigerat nånting :) Vad tycker ni? Jag lägger upp en bild när jag har redigerat den så får ni rösta vad ni tyckte var bäst :)


OBS: Glöm inte att anmäla er till min mini fototävling som avslutas på Måndag (den 11)!! :) Klick apå denna text för att komma till det inlägget!

 

 

Details in the fabric

När jag ser den här bilden, tänker jag på denna låt(klicka på rutan längst ner i vänstra hörnet).
Jag älskar den låten, sä jäkla bra. Vad tänker ni när ni ser den här bilden?




You are my hero


Klicka på bilden och se vad som händer! (Det är inte något om att följa min blogg eller sånt)

Idag är det Sveriges Nationaldag! Har ni gjort något särskilt?





SOMMAR OCH SOL

 

 

 

 

 

 

 

 

En blogg ni borde kolla!

Jag har gjort ett så kallat länkbyte med ELLEN!!!

Denna tjej är urduktig på att fota och hennes bilder som man får se i blogen är jättefina!! Jag följer hennes blogg och tycker att den är jättebra, man får jättebra inspiration, roliga fototävlingar och kul att läsa inläggen! Jag tycker verkligen ni borde kolla in hennes blogg och kommentera hennes fina bilder!!! För att komma till hennes blogg klicka HÄR, HÄR eller HÄR!!!!!

Nu Ska Jag Visa

Jag skrev igår att jag skull visa hur jag redigerar en bild, och det passar jag bra med "temat" till veckans tävling :)

Jag har valt att redigera denna bild:



Jag har valt att använda pixlr express denna gång, där finns en knapp som heter adjustment, där klickar jag och sen klickar jag på kontrast, och höjer kontrasten ganska mycket, då ser bilden ut såhär:



Sen finns det en knapp som heter COLOR, jag klickar där och då kommer det fram tre olika alternativ : HUE, SATURATION och LIGHTNESS. Jag "höjer" på den spalten där det står HUE för då ändras färgen på flickan, så då kanske jag vill att hennes hud ska vara blå, så då drar jag tills jag får hennes hud blå, och då har bilden blivit såhär:



Och nu vill ja ha lite mer liv i bilden, då trycker jag på en knapp som heter OVERLAY, då kommer det fram massa alternativ t ex: neon, light paint, paper, olga mm Jag vill att bakgrunden ska bli mer färgglad då väljer jag OLGA och då kommer ännu fler alternativ och nu har jag valt att ta dragomir, så nu ser bilden ut såhär:



Och nu vill jag ha bilden ännu lite mer livfull, så då äljer jag overlay igen, men nu väljer jag NEON istället för olga och på neon väljer jag sen FLARE , och då läggs denna lilla krumelur till:



Nu känner jag mig rätt nöjd med denna bild så jag sparar den och nu är det klart! Detta är faktiskt rätt så enkelt, bara man förstår och prövar sig fram!

Så från denna bild:

Till denna bild:


Med 5 enkla steg!

Frågor? Kommentera!

Vad tyckte ni om denna "kurs" vill ni ha flera sånna?



Fototävling

Jag tänkte ha en liten fototävling, den går ut på att ni senast på Måndag den 11 så ska ni ha skickat in en bild till mig som då är ert bidrag, MEN ni ska inte bara skicka in en bild, utan först orginalbilden och sen samma bild fast redigerad, så på Tisdag nästa vecka kommer jag att välja ut den bilden jag tycker har blivit redigerad bäst och förmedlar bäst budskap (ni får gärna skriva vad ni tänkte när ni tog/redigerade bilden)! Det får vara en gammal bild som ni har tatt. OBS: Ni måste ha tatt bilden själva!!!

Skriv en kommentar till DETTA inlägg med en länk till ert bidrag, vinnaren kommer länkas i min blogg och den redigerade bilden kommer att visas på menyn under en vecka!

Frågor eller något ni funderar över? Kommentera inlägget! :)


Jag tänkte visa...

Jag frågade i förra inlägget om ni ville att jag skulle visa hur jag redigerade den bilden, det var en som kommenterade att hon ville så jag tänkte visa det, men jag gör det imorgon ;) Så ni får hålla utkik!!





Avatar

Experimenterade lite i plixr igen! Vill ni att jag visar hur jag redigerar en bild t ex den här nångång? Kommentera då! :)
DAGENS FRÅGA: Brukar ni redigera era bilder?


FÖRE och EFTER

Jag frågade i förra inlägget om ni ville se FÖRE och EFTER bilderna, och så här såg den ut INNAN jag redigerade den:
FÖRE:
Och såhär såg den ut EFTER:


Vad tycker ni?

Att redigera en bild

Jag redigerar mina bilder på http://pixlr.com/, jag tycker att det är en jättebra foto redigerar sida och man kan göra lite allt möjligt där! :) Bilden ovanför är redigerad på pixlr.com, vill ni se före och efter bilder?

Annars vad tycker ni om den?


FÖRE OCH EFTER

FÖRE:


EFTER:


Med lite redigering så ser bilden plötsligt mycket livfullare ut! Så det är ett bra tips, ser er bild lite tråkig ut? ta och redigera den vetja! Jag tycker det är jättekul att sitta och redigera och experimentera med bilder! :)




Följ min blogg på Bloglovin!

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/3764951/photosbymiriambloggse?claim=rw3n4naqpud">Följ min blogg med Bloglovin</a>

Utrustning

Nu tänkte jag berätta lite om min utrustning:

Min Kamera är en Canon EOS 1100D, är en jättebra nybörjar kamera men passar också pefekt för mer avancerade! Jag tycker den är jättebra! Enkel att lära sig och smidig! Jag köpte den nångån i Mars 2012 och är mycket nöjd med den!


Mitt 18-55 mm objektiv fick jag med när jag köpte kameran passar bra att fota lite vad som helst med! Kanske inte världens bästa macro, det närmaste man kan komma är ca 15-25 cm. Men den passar bra att fota människor, djur eller landskap. Den är också völdigt liten och smidig!


Och så mitt 70-300 mm objektiv eller macro objektiv, passar perfekt att fota macro såklart, jag brukar ibland fota männsikot med det, eftersom att man kan zooma väldigt långt med den. Den är dock väldigt stor och kan vara osmidig att ta med isg överallt, annars tycker jag om mitt macro objektiv jätte mycket! Fick det av min morbror nångån i April 2012.


Min kameraväska är jättesmart och jättebra, för den är ganska stor ochj jag får plats med både min kamera med 18-55 mm objektivet på och macro objektivet på sidan, sen har jag ett minneskort, användarhandbok och lite annat kul! Som sagt så är den jättebra, fick med den när jag köpte kameran!

Så nu vet ni lite om min utrustning!




Ny blogg!


Hej!

Jag är en fotogalen tjej på 14 vintrar, som fotar med min Canon EOS 1100D. Min dröm är att bli fotograf, men förutom att fota så rider jag och dansar! I den här bloggen kommer du att få följa min dröm. Jag kommer att lägga ut bilder som alla är tagna av mig om det inte står att dom är från någon annan källa, fototips, tävlingar och annat skoj! Jag hade en annan fotoblogg innan som hette miriamfotar.blogg.se men jag kände att jag ville ha en ny start.

Hoppas du gillar bloggen och vill följa mig!

KONTAKT: [email protected]

NU BÖRJAR ÄVENTYRET! :D


RSS 2.0